„NK Sloga – Veterani“ Koprivnički Ivanec

Predsjednik kluba: Branko Slatina
Tajnik kluba: Tihomir Pancer
Blagajnik kluba: Josip Poldrugač

 

Udruga „NK Sloga – Veterani“ Koprivnički Ivanec osnovana je 18.01.2005. godine i legalizirana je u veljači iste godine. Od 1995. godine pa do osnivanja članovi veterana djelovali su u sklopu „NK Sloga“ Koprivnički Ivanec. „NK Sloga – Veterani“ Koprivnički Ivanec jedina je udruga u Koprivničko-križevačkoj županiji koja se kao takva takmiči u I. veteranskoj ligi Komisije za veteranski nogomet NS KC-KŽ županije sa jasnim ciljevima za daljnji rad u promicanju nogometa i sporta općenito. Putem sporta promiče i kulturu, običaje i tradicije kako Općine Koprivnički Ivanec, tako i regije i županije unutar RH, ali i van granica.

U sportski klub nogometnih veterana Općine Koprivnički Ivanec učlanjeno je 30-ak članova kojima su izdane članske iskaznice na temelju kojih ti članovi plaćaju članarinu. Takmičarski pogon čini 24 igrača, koji potječu iz Općine Koprivnički Ivanec, iz Grada Koprivnice i iz bliže okolice, a koji se ne daju godinama, a koji su nekad značili i još danas puno znače za ovaj sport i promiču ga u najboljem svjetlu kroz sportske susrete i druženja sa svim dobrodošlim prijateljima nogometa i sporta općenito.

Tijekom zimskog perioda, od prvog do trećeg mjeseca, već niz godina, klub sudjeluje na malonogometnom turniru „Balent Toča“ u Donjem Kraljevcu, gdje igra sa promjenjivim uspjehom, te u zadnjih nekoliko godina na novogodišnjem turniru na Zimskoj ligi veterana „Pan“ Koprivnica koji se održava u srednjoškolskom centru Koprivnica.

Klub održava prijateljske odnose sa mnogim udrugama – klubovima van naše županije od kojih treba istaknuti „NK Mladost“ Draškovec, „NK Vidovčan“ Donji Vidovec, „NK Hrašćica“ Varaždin, „NK Mladost“ Ždralovi, „NK Velebit“ Benkovac, „NK Pazinka“ Pazin, „NK Pakoštane“, te van naše države sa klubom „Rocherath“ iz Belgije. Prijateljski odnosi kao oni sa klubom iz Belgije planiraju se i dalje promicati u Njemačkoj i Francuskoj. Svake se godine redovno druži sa klubovima „NK Velebit“ iz Benkovca i „NK Pazinka“ iz Pazina i to dva puta godišnje, za njihove obljetnice dana grada i od prošle godine za memorijalni turnir u čast prerano preminulog veterana iz Pazina. Svakih par godina „NK Sloga – Veterani“ posjećuju svoje sportske prijatelje u Belgiji zahvaljujući njihovom zajedničkom prijatelju Zoranu Horvatu koji je rodom iz Koprivničkog Ivanca, pa se tako i svi raduju njihovom dolasku u RH.

Također se treba prisjetiti i nezaboravnog spektakularnog prvomajskog turnira 01.05.2006. godine, na kojem su učestvovali Mađari, Belgijanci, Benkovčani i naši veterani kao domaćini. Bio je to na ovim prostorima prvi turnir takvoga tipa koji je pobudio veliko zanimanje u cijeloj regiji, a kojem je nazočilo više od 500 gledatelja i uzvanika. U 2012. godini prijateljski odnos sa Belgijancima podignut je na višu razinu između regije Rocherath i Općine Koprivnički Ivanec našim gostovanjem na sportsko – kulturološkoj manifestaciji gdje smo zajedničkom organizacijom osim sportskog susreta upriličili i kulturni susret folklora i plesova skupina iz Belgije, Njemačke i Hrvatske. Naš predstavnik bio je DIF Koprivnički Ivanec, a susretu su prisustvovali i načelnik Općine Koprivnički Ivanec, g. Božidar Vrabelj i ministrica Ministarstva kulture Republike Belgije. Klub „NK Sloga – Veterani“ konzumira i druge manifestacije i prigode, te uz ugodno druženje i obilazak našega kraja, te kulturnih i drugih destinacija. 2014. godine članovi kluba učestvovali su na prvom međunarodnom nogometnom turniru veterana „Alpe Adria Tours 2014.“ u Biogradu gdje su osvojili treće mjesto.

Od jeseni 2006. godine klub je preselio sve sportske i druge aktivnosti iz Koprivničkog Ivanca na igralište u Goričkom zbog objektivnih okolnosti i uređenja igrališta u Koprivničkom Ivancu. Godinu dana članovi kluba su sve sportske resurse u naselju Goričko dijelili sa klubom „NK Močile“, da bi od kraja 2007. godine u potpunosti preuzeli brigu o igralištu i objektu u Goričkom. Od tada je krenula i preobrazba igrališta gdje su članovi udruge na čelu sa Upravnim odborom uložili svoj veliki angažman, te svoj golemi trud i novac za stavljanje u funkciju cijelog kompleksa kako i dolikuje Općini Koprivnički Ivanec, u smislu uređenja i njege igrališta, podizanja ograde (uključujući i farbanje ograde) i zaštitnih mreža iza golova, uređenja svlačionica (police, farbanje, postavljanje pločica u kupaoni, svlačionicama i hodniku, nabavljena su dva protočna plinska bojlera sa 35-kilnatim plinskim bocama), dogradnje dviju prostorija zatvorenog tipa od oko 80 m2 sa ugrađenom stolarijom, uređenim krovištem i natkrivenom terasom. Nedavno je također riješen gorući problem sanacije krovišta pri čemu se članovi „NK Sloga – Veterani“ zahvaljuju pokojnom načelniku Božidaru Vrabelju i Općinskom vijeću Općine Koprivnički Ivanec na razumijevanju što su im izdvojili sredstva rebalansom proračuna kako bi se i taj problem riješio, kao i poduzetniku Vedranu Petroviću koji je to uspio kvalitetno operativno riješiti. Izvor električne energije je riješen putem akumulatora i pretvarača sa 12 na 220 V, te je po sređenim vlasničkim odnosima Općina Koprivnički Ivanec u postupku ishođenja daljnjih suglasnosti i poduzimanja koraka kako bi se u perspektivi električna energija, a eventualno i plin doveli u postojeći objekt. I potrebita oprema za održavanja terena je također nabavljena, od koje je značajnija traktorska kosilica nabavljena prije par godina, te nova lajnalica, ručni rad člana Antuna Zrinskog. Ovo sve ne bi bilo ostvarivo bez financijske potpore Općine Koprivnički Ivanec koja je 2011. godine klubu pomogla sa oko 25.000,00 kn od čega je 15.000,00 kn bilo za sanaciju pokrova krovišta, a 10.000,00 kn za rad udruge, zatim participacije i članarine članova kluba i igrača, te naših uvijek prisutnih i vjernih sponzora. Od 2014. godine „NK Sloga – Veterani“ preuzela je upravljanje matičnim klubom u Koprivničkom Ivancu, tako da je udruga „NK Sloga – Veterani“ sve daljnje sportske aktivnosti preselila na igralište „Dol“ u Koprivničkom Ivancu. Svime ovime „NK Sloga – Veterani“ je pokazala nije samo tipična sportska udruga koja će trošiti sredstva od sponzora i donacija drugih subjekata, već udruga koja stvara nove vrijednosti i uvjete za boljitak svih nas, a posebno mladog naraštaja koji dolazi iza nas.