“NK Sloga” Koprivnički Ivanec

Predsjednik kluba: Branko Slatina
Tajnik kluba: Vedran Petrović
Blagajnik kluba: Tihomir Pancer

 

„NK Sloga“ utemeljen je 1947. godine sa bogatom tradicijom i djelovanjem na ovim prostorima, te će uskoro, 2017. godine, slaviti obljetnicu od 70 godina od osnivanja i uspješnog rada.
17.02.2014. godine vodstvo nogometnog kluba „Sloga“ legitimno preuzimaju veterani Sloge koji su dobili priliku da vode klub u kojem su mnogi od njih proveli duge igračke dane, promicali ga u najboljem svjetlu svih ovih godina i desetljeća, na neki način ga zadužili, ali i stvorili obvezu da se opet jednog dana vrate u matični klub i pomognu da „NK Sloga“ ostane ono što je uvijek bio za ovaj kraj i da se podigne ljestvicu više. Ovim putem nova uprava kluba zahvaljuje na dosadašnjem uspješnom radu bivše uprave na čelu s g. Marijanom Pjetri i zahvaljujemo na ukazanom nam povjerenju da u sljedećem mandatu od 4 godine u skladu sa Statutom konstituiramo radna tijela – Upravni odbor, Nadzorni odbor i čelništvo Skupštine „NK Sloga“ Koprivnički Ivanec.
Sigurni smo da svi žitelji Koprivničkog Ivanca i mnogi drugi u ovoj županiji dijele naše mišljenje, a naročito oni nešto stariji žitelji Koprivničkog Ivanca, da je ovaj klub pun bogate tradicije i dobrih običaja, zato je ovo za nas još veća obveza da ovaj klub organiziramo i vodimo na način da održimo ono što je bilo dobro i podignemo na višu razinu, a da zanemarimo ono što nije bilo dobro i da iz toga izvučemo pouku. Ne moramo niti reći da su svim zaljubljenicima ovoga sporta, te navijačima i simpatizerima ovoga kluba, kao i svim udrugama Općine Koprivnički Ivanec, a i šire, vrata širom otvorena za svestranu suradnju i za bilo koju vrstu pomoći.
Do sada u ovom proteklom i relativno kratkom vremenu dobili smo naklonost 70-ak punopravnih članova kluba sa članskim iskaznicama. Sa zadovoljstvom možemo reći i to da ćemo ovaj klub voditi u vrijeme velikih investicija i projekata naše Općine Koprivnički Ivanec, među ostalim i uz pomoć fondova Europske unije za razvoj sporta, a koji se u našem slučaju odnose na gradnju tribina, svlačionica, poslovnih prostora, pomoćnog terena, dvorane, igrališta za djecu i drugih pratećih resursa, što će stvoriti idealne uvjete za rad i razvoj, samog kluba, naše djece, svih mještana Općine Koprivnički Ivanec i šire.
Naša su očekivanja velika, a Vaša? Postoji ona latinska: „RES NON VERBA“ – „Sa riječi na djela“ ili „Djela, ne riječi“.
U ovom razdoblju preuzimanja kluba postigli smo rezultate iznad očekivanja, tako da smo na kraju natjecateljske sezone 2013./2014. u kategoriji pionira u Ligi mladih osvojili drugo mjesto sa 32 osvojena boda, iza „NK Tomislava“ Sv. Ivan Žabno, koji je osvojio 38 bodova, dok su seniori u I. ŽNL osvojili odlično treće mjesto sa osvojenih 58 bodova. U natjecateljsku godinu 2014./2015. ušli smo u takmičenje u tri kategorije, pionira, juniora i seniora, te smo potaknuli svoju mini školu nogometa sa prednatjecateljskim uzrastom limaća. U jesenskom dijelu takmičenja pioniri su završili na šestom mjestu sa 16 osvojenih bodova (9 odigranih utakmica od 11), juniori su u Ligi mladih završili na sedmom mjestu sa 10 osvojenih bodova (7 odigranih utakmica od 9) i seniori sa 26 osvojenih bodova u I. ŽNL dijele drugo i treće mjesto sa „NK Tehničar 1974“ Cvetkovec, a iza prvoplasiranog „NK Borac“ Imbriovec sa 27 osvojenih bodova. U ostvarivanju ovih respektabilnih rezultata u ovako kratkom vremenu zahvaljujemo i struci, trenerima seniora Vladi Dragosavljeviću i Đuri Bešiju, treneru juniora Daliboru Kovačeku, kao i cijelom timu koji vodi pionire i limaće, trenerima Tomislavu Sabljo i Ivanu Žnidaru, te onima bez kojih ne bi funkcionirali pioniri, juniori i seniori u logističkom smislu, a to su Davor Medvarić, Mario Poldrugač i Dean Šajković i dakako našem oružaru Marijanu Besten i šefu igrališta u Dolu, g. Dragi Polanu. Svake godine prisustvujemo na tradicionalnim turnirima u Reki i na memorijalnom turniru u Herešinu koji se organizira u čast sjećanja na bivše igrače „NK Omladinac – Sloga“, poginule vitezove u Domovinskom ratu i prerano preminule, te gajimo dugogodišnje prijateljstvo sa „NK Kozala“ iz Rijeke.
Ovim putem koristimo priliku zahvaliti se svim sponzorima i donatorima kluba, kao i Općini Koprivnički Ivanec na svestranoj pomoći.