„NK Jedinstvo” Pustakovec

Predsjednik kluba: Krešimir Potroško

Tajnik kluba: Darko Potroško

Blagajnik kluba: Damir Budin

 

Počeci nogometa u Pustakovcu spominju se već davne 1931. godine kao „NK Seljačka Sloga“. To su bili temelji da se 16.listopada 1947. godine na inicijativu nekolicine mještana osnuje „NK Jedinstvo“ koje ponosno nosi ime do današnjih dana. Pokretači te inicijative i osnivači tog kluba bili su Čanji Đuro, Potroško Mijo, Čanji Ivan i Votuc Ivan. No unatoč volji i velikim željama zbog neimaštine i pomanjkanja novca i bez nogometnog igrališta, jer se igralo po okolnim livadama, došlo je do stagnacije kluba sve do 1976. godine.

Na inicijativu nekolicine mještana i entuzijasta željnih nogometa, ponovno je 12. kolovoza 1976. godine održana skupština na kojoj su prisustvovali: Perlog Ivo, Gašparić Ljubo, Besten Đuro, Potroško Stjepan, Besten Andrija, Šijak Ivan, Horvat Andrija, Matijašić Andrija, Potroško Ivan, Potroško Drago, Sučić Josip i Šijak Drago, te su oni pokrenuli ponovno osnivanje kluba, da bi već sljedeće godine uredili igralište i nabavili mreže.

1985. godine položen je kamen temeljac za svlačionice koje su članovi kluba vlastitim radom sami izgradili. Zbog nedostatka prostora za druženje, a i u želji da se stvori nešto da ostane generacijama koje dolaze, 2005. godine počela je izgradnja sportskog objekta, a 2012. godine izgrađena je ograda oko igrališta. Sve to realizirano je vlastitim radom i zalaganjem, kao i uz financijsku pomoć Općine Koprivnički Ivanec.

Klub je kroz svoje djelovanje prošao sve županijske lige, a trenutno se nalazi u 3. Županijskoj nogometnoj ligi – Koprivnica, gdje je sezonu 2014./2015. završio na 2. mjestu. Klub broji ukupno 40 članova koji se trude da održe klub za naše sljedeće generacije da imaju mjesto za odmor i druženje, jer to je za malu sredinu kao što je Pustakovec veliki uspjeh. Želja nam je da narednih godina ostvarimo plasman u viši rang natjecanja.

 

0001320122_m_0_gqtxfj