U posjetu Općini Demandice u Slovačkoj Republici

Objavljeno, 11.10.2018. Novosti

U posjetu Općini Demandice u Slovačkoj Republici

Od 28. do 30. rujna 2018. godine, predstavnici Općine Koprivnički Ivanec su se zajedno sa Društvom izvornog folklora Općine Koprivnički Ivanec odazvali na poziv i posjetili Općinu Demandice u Slovačkoj Republici. Tom je prilikom potpisana Deklaracija o međusobnoj suradnji dviju općina, dok je Općina Demandice, uz suradnju sa Općinom Koprivnički Ivanec, potpisala i deklaracije o suradnji sa općinama iz Poljske i Mađarske. Cjelokupni događaj financiran je uz pomoć Europske unije, programom “Europe for citizens”, putem kojeg je Općina Demandice uspjela povući značajna sredstva, a uz pomoću kojih je ugostila društva iz tri različite države Europske unije.

Društvo izvornog folklora Općine Koprivnički Ivanec tom je prigodom nastupalo i izvelo tradicionalne pjesme i plesove Koprivničkog Ivanca pred mnoštvom okupljenih domaćina, ali i gostiju iz Poljske, Mađarske, pa čak i Rumunjske, a vezilje DIF-a Koprivnički Ivanec prezentirale su Ivanečki vez za koji su domaćini bili poprilično zainteresirani. Uz odličan doček i gostoprimstvo domaćina, imali smo prilike i kušati njihova domaća tradicionalna jela, karakteristična za njihov kraj.

Ovom se prilikom još jednom zahvaljujemo našim srdačnim domaćinima, a posebice načelniku Općine Demandice, g. Attili Kurthy, te se nadamo da ćemo se uskoro ponovno vidjeti.

Također, zahvalni smo i obitelji Juranić, a posebno gđi. Alžabeti Juranić, koja nas je uspjela spojiti sa prijateljima iz Slovačke i koja je najzaslužnija što je do ovog posjeta i došlo. U fotogaleriji možete vidjeti dio odlične atmosfere u Općini Demandice.