Projekt “Stižem po tebe, nisi sam 2” Udruge invalida Koprivničko – križevačke županije

Objavljeno, 29.9.2020. Novosti

Projekt “Stižem po tebe, nisi sam 2” Udruge invalida Koprivničko – križevačke županije

Udruga invalida Koprivničko – križevačke županije provodi projekt “Stižem po tebe, nisi sam 2” od 01.01.2020., a isti će trajati do 30.11.2020. Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (sadašnje Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike).

Projekt se odnosi prvenstveno na besplatan prijevoz i moguću dostavu za osobe starije od 65 godina i starije osobe s invaliditetom s područja Koprivničko – križevačke županije. Radi se o besplatnom prijevozu k liječniku, na dijagnostičke pretrage, u ljekarnu, trgovinu, poštu, razne institucije i sl., a može biti uključena i dostava namirnica iz trgovine, lijekova iz ljekarne, gotovih obroka i sl.

Cilj projekta je omogućiti ove usluge posebice osobama iz slabije razvijenih ili slabije prometno povezanih naselja Koprivničko – križevačke županije, nemoćnima, starijim samcima i starijim osobama nižeg socio-ekonomskog statusa.

Udruga posjeduje kombi vozilo Renault Master 2,5 dci za broj putnika 8+1. Uslijed prenamjena na projektu od 01.05.2020.  zaposlili su vozača na pola radnog vremena (4 sata) te su prijevoz i dostava većinom dostupni u prijepodnevnim satima.

Vozač je osoba senzibilizirana za osobe s invaliditetom i starije osobe i ako je je potrebno i ima vremena, pomaže korisnicima u obavljanju kupovine i prilikom odlaska liječniku ako im je teško nešto samostalno obaviti ili npr. nositi vrećice. Vozač dezinficira kombi i putnike, nosi zaštitnu masku i vodi brigu da i putnici nose masku.

Korisnici projekta ne moraju biti članovi Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije.

Zainteresirani se trebaju javiti nekoliko dana ranije, radnim danom od 7 do 15 sati na telefone udruge kako bi se napravio raspored prijevoza, odnosno kako bi se provjerilo da li imaju slobodan termin. Telefoni udruge su: 048/671-158 i 099/216-2939. Moguće je javiti se i na e-mail: udruga-inv-kc-kz-zup@kc.htnet.hr

Kombi vozilo Udruge još uvijek nema atest za prijevoz osoba u invalidskim kolicima, odnosno nije za to prilagođeno i nema atestiranu rampu, no to će se promijeniti do konca ove godine budući da su za dio potrebnih sredstava uspjeli ostvariti donaciju od Hrvatske elektroprivrede.