OŠ Koprivnički Ivanec ugostila mobilni planetarij Odiseja

Objavljeno, 9.5.2024. Novosti

OŠ Koprivnički Ivanec ugostila mobilni planetarij Odiseja

U sklopu obilježavanja desete godine samostalnog djelovanja, Osnovna škola Koprivnički Ivanec ugostila je mobilni planetarij Odiseja. Svi učenici, od prvog do osmog razreda, imali su priliku na predavanju i radionici otkriti tajne noćnog neba, planeta, zvijezda i galaksija u najvećem mobilnom planetariju u Hrvatskoj. Uz stručno vodstvo, krenuli su na nezaboravno putovanje zvjezdanim nebom istražujući planete, zvijezde i galaksije. Susreli su se sa snažnim Grčkim herojima i najljepšim mitovima koji se skrivaju iza zvijezda na našem nebu, te su otputovali do kraja vidljivog svemira.

Predavanja su bila prilagođena uzrastu, pa su tako učenici nižih razreda učili o astronautima, nama najbližim planetima, godišnjim dobima i planetima Sunčevog sustava, dok su učenici viših razreda učili o zvijezdi Sjevernjači, upoznali  planete izvan Sunčevog sustava, te zakoračili u svijet prelijepih galaksija.

Mobilni planetarij bio je postavljen u društvenom domu u Koprivničkom Ivancu, te ovim putem zahvaljujemo Općini što nam je pomogla u organiziranju ovog zanimljivog i poučnog događaja, poručili su iz Osnovne škole Koprivnički Ivanec.

Izvor: OŠ Koprivnički Ivanec