Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ održala radionicu

Objavljeno, 25.2.2015. Novosti

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ održala radionicu

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice dana 20. 2. 2015. održala je radionicu pod nazivom SuPER (Sudjelujem, Pomažem, Educiram se, Razumijem) u sklopu projekta Ja sam promjena-VOLONTIRAM!

Projekt financira Ministarstvo znanosti,obrazovanja i sporta. Odobren je na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. Partneri u projektu su: Koprivničko-križevačka županija,Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Općina Koprivnički Ivanec.

Radionica je održana u OŠ Koprivnički Ivanec u Koprivničkom Ivancu. Sudjelovali su učenici 1. i 3. razreda. Uz nadzor učiteljica. Izvoditeljica je korisnicima kroz interakciju predstavila slikovnicu „Bontončić ili kako svima biti prijatelj“. Kod djece se nastojala razviti svijest i razumijevanje za različitost svake vrste. Primijećeno je kako su neka djeca već prilično senzibilizirana jer su već u vrtiću prošla slične radionice čime se isplativost i važnost održavanja ovakvih aktivnosti dodatno potvrdila. Nakon što su se upoznali s načinom ophođenja i reagiranja prema različitima od sebe, djeca su isprobala voziti invalidska kolica i koristiti štake. Zaključili su kako korištenje pomagala nije nimalo jednostavno te uvidjeli važnost međusobne potpore pomaganja i razumijevanja. Po završetku radionice, svi su korisnici ispunili unaprijed pripremljene evaluacijske listiće.