U Pustakovcu je održano općinsko vatrogasno natjecanje i podjela vatrogasne opreme

Objavljeno, 29.9.2022. Novosti

U Pustakovcu je održano općinsko vatrogasno natjecanje i podjela vatrogasne opreme

Vatrogasna zajednica Općine Koprivnički Ivanec organizirala je općinsko natjecanje svojih ekipa, a isto je održano u nedjelju, 25. rujna 2022. godine u Pustakovcu na nogometnom igralištu NK Pustakovec. Realizacija natjecanja povjerena je članovima DVD-a Pustakovec, koji su natjecanje realizirali besprijekorno. Natjecanje je održano pod visokim pokroviteljstvom Općine Koprivnički Ivanec.
Otvaranju natjecanju nazočili su uzvanici, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Koprivnički Ivanec Stjepan Švagelj i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj.

Natjecatelje je postrojio predsjednik VZO-a Stjepan Švagelj, predavši prijavak načelniku općine Zoranu Vrabelju, koji je potom izvršio smotru i pozdravio sve nazočne.

Na natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa, uglavnom djece, te 2 ekipe odraslih, a svi natjecatelji su pokazali dobru uvježbanost i brzinu u izvođenju vježbi.
Nakon održanog natjecanja, postrojenim ekipama još jednom je zahvalio na dolasku i uloženom trude, te čestitao na polučenim rezultatima načelnik Zoran Vrabelj.
Sve natjecatelje pozdravio je i predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš.

U konkurenciji ženske djece od 6 do 12 godina prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Kunovec. U konkurenciji muške djece od 6 do 12 godina prvo mjesto osvojilo je odjeljenje DVD-a Pustakovec, drugo mjesto zauzelo je odjeljenje DVD-a Botinovec, treće mjesto pripalo je odjeljenju DVD-a Kunovec a četvrto mjesto odjeljenju DVD-a Koprivnički Ivanec.
U konkurenciji muških A ekipa, prvo mjesto je osvojilo odjeljenje DVD-a Koprivnički Ivanec, a u konkurenciji muških B ekipa prvo je bilo odjeljenje DVD-a Kunovec.
O regularnosti natjecanja brinuli su vatrogasni suci Nikola Sočev, Danijel Topalović i Dejan Lovrenčić.

Nakon natjecanja, održana je primopredaja novonabavljene vatrogasne opreme, koja će doprinijeti kvalitetnijoj operativnoj spremnosti i učinkovitijem odgovoru vatrogasaca na moguće intervencije. Oprema vrijedna 30.000,00 kuna uručena je DVD-u Botinovec, DVD-u Pustakovec, DVD-u Kunovec i DVD-u Koprivnički Ivanec.

Financijska sredstva za nabavu opreme dobivena su od Koprivničko-križevačke županije, transferirana preko Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.