SJAJNI REZULTATI MARKA SREMEC NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U PLIVANJU PERAJAMA

Objavljeno, 27.6.2011. Novosti

SJAJNI REZULTATI MARKA SREMEC NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U PLIVANJU PERAJAMA

Marko Sremec je rođen 24.12.1993. godine, živi u Koprivničkom Ivancu, završio je 3. razred srednje škole Tehničar za računalstvo, vrlo dobar je učenik, primjeran mladić i uzoran sportaš. Član je Ronilačkog kluba „Šoderica“ Koprivnica i u ovoj godini bilježi hvale vrijedne rezultate u plivanju perajama u  pojedinačnom i u ekipnom natjecanju.

 Na državnom prvenstvu koje se održalo ove godine u Rijeci 4. i 5. lipnja Marko je postigao izvrsne rezultate:
Državni je prvak u disciplini 200pp.
3. mjesto u disciplina 50m apnea,
i seniorska štafeta RK „Šoderica“ čiji je Marko član postigla je izvrsne rezultate. U sve tri discipline u kojima su nastupili osvojili su mjesta državnih prvaka sa novim nacionalnim rekordima.

Na osmom prvenstvu Hrvatske u daljinskom plivanju perajama (DPP) održanom na jezeru Šoderica, Marko je postigao također odlične rezultate i to:
– 2. mjesto u disciplini na 2000 metara i
– 3. mjesto u disciplini na 4000 metara
Štafeta Šoderice čiji je i on član bila je 3. u disciplini 4×3000 metara.

Kao član RK „Šoderica“ Marko sudjeluje i na mnogim međunarodnim, klupskim i pojedinačnim natjecanjima, tako je na svjetskom kupu u Mađarskoj štafeta Šoderice osvojila 8. mjesto u konkurenciji najjaćih svjetskih klubova iako je to bio početak priprema, a već na otvorernom prvenstvu Austrije u Linzu Marko osvaja slijedeće rezultate:
1.mjesto 50 pp,
4.  mjesto 50ap,
2.  mjesto200pp,
1.  mjesto štafeta 4x100m.

Navedeni rezultati su samo iz 2011. godine, a rezultat su svakodnevnog napornog rada i treninga, pošto je prošlo tek pola godine Marku i ekipi  predstoje još brojna natjecanja na bazenima i jezerima i nadamo sa još mnogim dobrim rezultatima, medaljama i dobrim vijestima o ovom nadarenom sportašu članu RK „Šoderica“ Koprivnica.