Predstava Ezopove basne

Objavljeno, 7.4.2017. Novosti

Predstava Ezopove basne

Povodom obilježavanja 24. obljetnice, Koprivničko-križevačka županija najmlađim stanovnicima Županije poklanja predstavu „Ezopove basne“ u izvedbi Gradskog kazališta Đurđevac, sekcije Mala Drama, koja će se održati u petak, 7. travnja 2017. godine u Domoljubu s početkom u 17,00 sati.

Predstava je nastala prema djelu Geralda P. Murphya koje je adaptirala Jelena Fusić. Predstavu će izvesti ukupno devet glumaca, a riječ je o poznatim basnama Vuk i janje, Lav i miš, Skakavac i mrav, Zec i kornjača, koje su izvedene na ponešto drugačiji način. Likovi u basnama su životinje koje imaju ljudske osobine te se, baš kao i ljudi, međusobno vrlo razlikuju. Neke životinje posjeduju poželjne osobine poput plemenitosti, marljivosti i upornosti, dok kod nekih prevladavaju one manje poželjne – lijenost i neodgovornost. Svaka basna ima i određenu pouku koju će publici prenijeti pripovjedači.

ULAZ JE BESPLATAN, a predstava je namijenjena svim uzrastima do 5. razreda osnovne škole. Svi zainteresirani besplatne ulaznice mogu podići na porti Županijske uprave ili blagajni Domoljuba.

 

https://kckzz.hr/najava-predstava-ezopove-basne-gradskog-kazalista-durdevac-poklon-gradanima-za-dan-koprivnicko-krizevacke-zupanije/