Poziv na tribinu u sklopu projekta “Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!”

Objavljeno, 25.9.2019. Novosti

Poziv na tribinu u sklopu projekta “Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!”

PREDMET: Poziv na tribinu „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!“ u sklopu projekta „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji“ – KK.06.3.1.07.0040

Dana 26. rujna 2019. održati će se tribina pod nazivom „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!“ s početkom u 18.30 sati u društvenom domu u Koprivničkom Ivancu. Predviđeno trajanje tribine je 45 minuta te je namijenjena zainteresiranim građanima.

Na tribini će kao govornici sudjelovati:

  1. Matija Hlebar, gost predavač na nacionalnim i međunarodnim konferencijama koji će govoriti iz perspektive utjecaja na klimatske posljedice te posljedica za same građane,
  2. Anja Jakšić i Saša Grubačević, predstavnici poduzeća GKP Komunalac d.o.o. koji će objasniti građanima postojeće zakonske obaveze i sustav odvojenog prikupljanja otpada na samom mjestu nastanka.

Cilj organiziranja tribine je podizanje svijesti građana o njihovoj ulozi u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom, učinkovitijeg odvajanja otpada na samom  mjestu nastanka kako bi se smanjile količine otpada kojeg je potrebno odložiti.

Tribina se organizira u sklopu istoimenog projekta „Otpad pametno odvoji – dobre navike usvoji!“ kojeg je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.141.160,22 kuna od kojih je 832.488,20 kuna sufinancirano iz europskog Kohezijskog fonda.

Cilj projekta je  podići svijest naših građana i stanovnika okolnih mjesta o važnosti održivog gospodarenja otpadom.

Sadržaj poziva isključiva je odgovornost Grada Koprivnice.