Posjet predstavnika tvrtke “e-two-energy” d.o.o.

Objavljeno, 9.4.2013. Novosti

Posjet predstavnika tvrtke “e-two-energy” d.o.o.

Na poziv Općine Koprivnički Ivanec dana 04. 04.2013. godine općinski načelnik Općine Koprivnički Ivanec Božidar Vrabelj  sa suradnicima primio je u posjet direktora tvrtke „e-two-energy proizvodnja“ d.o.o. gospodina Jurgena Steinke. Tom prilikom gospodin Jurgen Steinke izrazio je zadovoljstvo sa suradnjom Općine u vezi realizacije projekta TE Koprivnički Ivanec.

Razgovaralo se o izmjeni projekta kojom će se izlazna toplina iz termoelektrane moći koristiti za proizvodnju povrća u staklenicima na površini od dvadesetak ha. Time će se omogućiti zapošljavanje novih tristotinjak radnika, dok će sama TE zapošljavati oko 35 radnika, uglavnom visokoobrazovanih.

Namjena proizvedenog povrća će biti za široko tržište ili za moguću preradu u proizvodnim pogonima Podravke d.d. Koprivnica.

Početak gradnja TE Koprivnički Ivanec najavljen je za mjesec rujan ove godine.
Posebno smo ugodno iznenađeni iznenadnom promjenom mišljenja čelnika Grada Koprivnice koji su do sada opstruirali i usporili realizaciju ovog projekta na području Općine Koprivnički Ivanec.

Svi sporovi koji su se vodili protiv akata projekta TE Koprivnički Ivanec riješeni su u korist tvrtke „e- two-energy“ d.o.o. i time je otvoren put ka izgradnji.