Pokazna vježba sustava civilne zaštite „Eksplozija kotlovnice u Koprivničkom Ivancu 2024.“ biti će održana kod Osnovne škole u Koprivničkom Ivancu u petak, 21. lipnja 2024. godine s početkom u 18:00 sati.

Objavljeno, 19.6.2024. Novosti

Općina Koprivnički Ivanec u okviru obilježavanja Dana općine, organizirati će veliku pokaznu vježbu vlastitih operativnih snaga sustava civilne zaštite. Naime,  sve veći broj različitih iznenadnih događaja u zemlji i svijetu, ali i sve strože zakonske obaveze, povod su ovoj godišnjoj provjeri spremnosti, tehničke opremljenosti i osposobljenosti pripadnika različitih sastavnica sustava civilne zaštite na području općine.

U središtu zbivanja biti će intervencija vatrogasnih snaga, a njima će se u odgovoru na iznenadni događaj koji uključuju požar i eksploziju u kotlovnici osnovne škole, gašenje požara te spašavanje unesrećenih osoba iz objekta javne namjene pridružiti predstavnici policije, hitne medicinske službe, crvenog križa, gorske službe spašavanja i drugi subjekti.

Pokazna vježba „Eksplozija kotlovnice u Koprivničkom Ivancu 2024.“ biti će održana u središnjem dijelu Koprivničkog Ivanca u petak, 21. lipnja 2024. godine s početkom u 18.00 sati.

Pritom će biti korištena i sredstva javnog uzbunjivanja, stoga se stanovništvo općine Koprivnički Ivanec unaprijed upoznaje s istime, ali i poziva da poprati stručan rad svojih žurnih službi.

Pozivamo sve medije da poprate ovo atraktivno događanje te time doprinesu jačanju svijesti o pravilnom ponašanju kod nastanka iznenadnih događaja i katastrofa.