Počinju radovi na izgradnji prve dionice pješačke staze u ulici Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu

Objavljeno, 12.1.2022. Novosti

Počinju radovi na izgradnji prve dionice pješačke staze u ulici Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu

U ponedjeljak, 10.01.2022. godine, općinski je načelnik potpisao Ugovor o početku radova na izgradnji prve dionice pješačke staze u ulici Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu.

Izvođač radova je poduzeće “Tehno-Elektro d.o.o.” iz Đakova, a ukupna vrijednost radova iznosi 1.480.116,13 kn s PDV-om.

Prva dionica obuhvaća izgradnju staze na dijelu od spoja sa Vinogradskom ulicom (od kružnog toka) do križanja sa ulicom Braće Radića (do dječjeg igrališta), a staza će se graditi sa desne strane, ako gledamo prema sjeveru. Uz izgradnju staze, postavlja se i oborinska kanalizacija po cijeloj dužini, a u ovoj prvoj dionici oborinska kanalizacija će se još i produžiti u sjeverni odvojak ulice Matije Gupca do kućnog broja 89, odnosno do kanala uz navedeni stambeni objekt. Oborinska će se kanalizacija postavljati sa desne strane gledajući od kružnog toka do dječjeg igrališta, pa će kod križanja prijeći na lijevu stranu i do kućnog broja 89 će se postavljati po lijevoj strani ceste.

Napomenimo još i da će stručni nadzor nad izgradnjom staze obavljati poduzeće “Petgrad d.o.o.” iz Koprivnice, a ukupna vrijednost stručnog nadzora iznosi 24.250,00 kn s PDV-om.

Ovaj projekt obuhvaća izgradnju prve dionice navedene staze, a u drugoj polovici 2022. godine planiramo pokrenuti i izgradnju druge dionice navedene staze, koja će obuhvaćati sjeverni odvojak ulice Matije Gupca i odvojak (spoj) prema Koprivničkoj ulici.

Mole se svi mještani naše općine, a posebno stanovnici ulice Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu, da imaju strpljenja dok se radovi ne završe, a sve u cilju ljepšeg, boljeg i nadasve sigurnijeg izgleda naše općine.