Općinski načelnik Općine Koprivnički Ivanec potpisao ITU sporazum

Objavljeno, 24.11.2021. Novosti

Općinski načelnik Općine Koprivnički Ivanec potpisao ITU sporazum

Općinski načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj je sa gradonačelnikom Grada Koprivnice i načelnicima okolnih općina potpisao sporazum u okviru ITU mehanizma.

Sredstva koja su namijenjena ovim mehanizmom kreću se oko 20 milijuna eura, od čega 70 posto pripada Koprivnici, kao nositelju statusa, dok će preostalih 30 posto biti raspoređeno općinama potpisnicama sporazuma. Općine koje su zadovoljile određene kriterije, odnosno imaju više od 30 posto dnevnih migracija prema Koprivnici su Đelekovec, Drnje, Peteranec, Hlebine, Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec, Sokolovac, Novigrad Podravski i Rasinja.

Statusom ITU grada olakšan je pristup EU sredstvima koja se dodjeljuju za stvaranje povoljnijeg okruženja za poduzetnike, omogućavanje razvoja kvalitetne infrastrukture, rekonstrukciju i unaprjeđenje kulturne baštine u svrhu razvoja turizma, revitalizaciju zapuštenih vojnih, industrijskih i drugih područja, poboljšanje usluge javnog prijevoza, mjere zapošljavanja i samozapošljavanja, mjere borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti.