Općini Koprivnički Ivanec odobreno je putem natječaja Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodatnih 33.180,70 eura za izgradnju novog dječjeg vrtića

Objavljeno, 19.1.2023. Novosti

Općini Koprivnički Ivanec odobreno je putem natječaja Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodatnih 33.180,70 eura za izgradnju novog dječjeg vrtića

Općinski načelnik Općine Koprivnički Ivanec je krajem prošle godine sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje potpisao Ugovor o financijskoj potpori za sufinanciranje projekta “Izgradnja dječjeg vrtića u Koprivničkom Ivancu”. Općina Koprivnički Ivanec prijavila je navedeni projekt na Javni poziv za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi, te joj je temeljem istog odobren iznos od 33.180,70 eura.

Podsjetimo da je Općini Koprivnički Ivanec nedavno u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, putem natječaja kojega je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, odobreno sufinanciranje za izgradnju novog dječjeg vrtića u iznosu od 544.694,41 eura.

Ovom novo odobrenom dodatnom potporom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodatno smo osigurali još jedan dio financijskih sredstava potrebnih za izgradnju novog dječjeg vrtića.

Ovim projektom izgraditi će se novi dječji vrtić za dvije nove vrtićke i jednu novu jasličku skupinu. Uz postojeći dječji vrtić koji će i dalje ostati aktivan, na području naše općine biti će tako opremljene ukupno tri vrtićke i dvije jasličke skupine, a što će biti dovoljno da se upišu sva djeca iz područja naše općine!

U sklopu ove obavijesti iznimno smo veseli da možemo najaviti početak gradnje novog dječjeg vrtića već ove godine!