Općini Koprivnički Ivanec odobreno 30.000,00 eura na natječaju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Objavljeno, 5.4.2024. Novosti

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je rezultate Poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice.

Sukladno rezultatima navedenog poziva, Općini Koprivnički Ivanec odobreno je 30.000,00 eura za sufinanciranje projekta “Izgradnja nogostupa na dijelu ulice Matije Gupca u Koprivničkom Ivancu – DIONICA 2”.

Druga dionica obuhvaća izgradnju staze na dijelu od dječjeg igrališta (od križanja sa ulicom Braće Radić) pa do spoja sa Koprivničkom ulicom (staza će se graditi sa lijeve strane gledajući prema Koprivničkoj ulici), te od dječjeg igrališta (od križanja sa ulicom Braće Radić) prema sjeveru do kraja odvojka (staza će se graditi sa desne strane gledajući prema sjeveru). Uz izgradnju staze, postavlja se i oborinska kanalizacija po cijeloj dužini. Oborinska će se kanalizacija postavljati ispod predmetne staze.

Ova druga faza izvođenja radova predstavlja ujedno i završnu fazu nakon koje bi po cijeloj ulici Matije Gupca bila izgrađena staza i postavljena oborinska odvodnja.

Za predmetne je radove raspisana javna nabava, te smo trenutno u fazi odabira izvođača radova, a početak radova se očekuje kroz mjesec – mjesec i pol dana.

Ovi odlični rezultati na predmetnom natječaju daju našoj Općini dodatni poticaj za nastavak investicija i povećanje razine kvalitete života svih naših mještana!