Odgovor Općinskom vijećniku Mariu Švegović na njegovu objavu na društvenim mrežama objavljenu 16.08.2022. godine

Objavljeno, 19.8.2022. Novosti

S obzirom na iznošenje neistina i korištenja uvredljivih riječi ispod granica kulture od strane Općinskog vijećnika Maria Švegović u njegovoj objavi na njegovom Facebook profilu dana 16.08.2022. godine, Općina Koprivnički Ivanec ovim putem daje službeni odgovor na izneseno:

Ukupna vrijednost uređenja kompletnog malonogometnog igrališta u Koprivničkom Ivancu i dijela radova na zamjeni betonske ploče na postojećem sportskom objektu iznosi 1.097.352,50 kn s PDV-om (sufinancirano od strane Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 288.768,96 kn).

Ukupna vrijednost adaptacije postojećeg sportskog objekta u Koprivničkom Ivancu iznosi 623.157,81 kn s PDV-om (70% objekta je rađeno od novih temelja, novih instalacija, pa do novog krovišta).

Dok se ta dva iznosa zbroje, ukupno dobivamo iznos od 1.720.510,31 kn s PDV-om, umanjeno za iznos dobiven od strane Ministarstva turizma i sporta, ukupni trošak općine iznosi 1.431.741,35 kn. S obzirom na današnji porast cijena kompletnog građevinskog materijala i svega ostalog, takav iznos niti ne čudi, a niti smatramo da je nerealan.

Vijećnik Švegović spominje nekakve iznose od preko dva milijuna i sto tisuća kuna, a koji su očito netočni. Da li je neupućen ili mu je jednostavno cilj stvoriti nekakvu lošu sliku općine u javnosti, nama ostaje nepoznato. Ostaje činjenica da je Općinsko vijeće na svojoj sjednici (na kojoj je i on bio prisutan) odobrilo sve gore navedeno, da su svi dobili sve troškovnike i ponude i da svi jako dobro znaju koliko što košta (pa tako zna i on, pa nam je zato nejasno zašto iznosi neistine u javnosti).

Situacija sa ulegnućem na sredini terena je odgovornost izvođača radova i nadzornog inženjera koji će predmetno ulegnuće sanirati, odnosno otkloniti nedostatak. Radovi na terenu nisu preuzeti niti je isti plaćen, a niti će biti tako dugo dok izvođač radova isti ne dovede u stanje spremno za preuzimanje.

Nadalje, vijećnik Švegović tvrdi da općina zapošljava i da ima 30% više zaposlenih nego u njegovom mandatu uz povećanje troškova za plaće. Opet nažalost neistina, jer općina nije niti jednog dodatnog službenika zaposlila nakon njegovog mandata, a smanjila je trošak plaća jer više ne isplaćuje općinskom načelniku cca 20 tisuća kuna bruto mjesečno (kao što je bio u njegovom mandatu slučaj). Jedini novo zaposleni u ovom mandatu je referentica za knjigovodstvene poslove, koja je radila i u prošlom mandatu, samo što je tada radila na Ugovor o djelu i bila je iznajmljena od jednog knjigovodstvenog servisa (dakle, trošak plaće je ostao isti).

Spominjanje “nečijih kuća koje rastu” govori samo i jedino o kulturi vijećnika Švegovića i njegovom načinu komunikacije (koji je već godinama takav) i to je stvar koju uopće ne želimo komentirati, pošto joj je jedini cilj vrijeđanje i stvaranje negativnog mijenja.

Za sam kraj, pozivamo vijećnika Švegovića da se drži odredbi Kodeksa ponašanja članova Općinskog vijeća Općine Koprivnički Ivanec i da ne iznosi neistinite i neprovjerene informacije u javnosti.

Obavještavamo sve mještane Općine Koprivnički Ivanec da su jedine točne informacije one informacije koje općina objavi na svojim službenim stranicama. Sve ostalo (pa tako i objave vijećnika Švegovića) su neprovjerene informacije čiji je jedini cilj blaćenje općinske vlasti u javnosti i pokušavanje nečeg dobrog prikazati kao nešto loše.