Obiteljski dan na prostoru Osnovne škole Koprivnički Ivanec u Kunovcu

Objavljeno, 24.5.2018. Novosti

Obiteljski dan na prostoru Osnovne škole Koprivnički Ivanec u Kunovcu

U današnje vrijeme obitelj vrlo često nema ni vremena, ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji. Živimo u vremenu u kojemu moramo biti uvijek dostupni za poslove i obaveze, a obitelji se posvećujemo koliko možemo.

No, ovog je utorka, 15. svibnja 2018.  godine u našem kraju bilo posebno dinamično i zanimljivo.

Roditelji naših učenika odlučno su rekli NE poslu i svim drugim obavezama koje nas svakodnevno “pritišću” te pojurili u školu kako bi sa svojom djecom obilježili Međunarodni dan obitelji. Program ovogodišnjeg Obiteljskog dana proveo je Accredo centar iz Zasadbrega u poslijepodnevnim satima.

Obiteljski team building na prostoru Osnovne škole Koprivnički Ivanec u Kunovcu izazvao je  radost, veselje, zajedništvo, kreativnost i neizmjernu količinu ljubavi te dokazao da je obitelj srce svijeta. Jako je važno osvijestiti si koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi.

– Program je osmišljen na način da se u sportskom duhu osigura kvalitetno druženje djece, njihovih roditelja te učitelja, a sve s ciljem stvaranja bolje povezanosti kao i pružanja doživljaja za pamćenje – rekla je ravnateljica Kristina Furkes.

Zamjenik župana Ratimir Ljubić jasno je naglasio kako se novcem svašta može kupiti, ali vrijeme provedeno s djecom je nenaplativo i neprocjenjivo.

Zahvaljujući stručnim i strpljivim instruktorima učenici i roditelji sudjelovali su u različitim igrama koje su bile jako zanimljive jer je svaka igra drugačija i po nečemu posebna. S velikom hrabrošću i s osmijehom na licu okušali su se u streličarstvu, airsoft duelu, utrci formulama na pedale, odbojci s ručnicima, bubble footballu te raznim animacijskim igrama. Svatko je dao svoj doprinos i s velikim veseljem sudjelovao u organizaciji ovog posebnog događaja, a osobita zahvala ide sponzorima: Accredo centar Zasadbreg, Trgovina Robin d.o.o. Križevci, Prehrambena industrija Podravka d.d. Koprivnica, Lagani krov j.d.o.o. Sinj, Latin Koprivnički Ivanec, Elektromehanika Dolenec Koprivnički Ivanec, Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada KC, Restoran „Zrinski“ Koprivnica, Friš d.o.o. Križevci, Podravina express tours Molve, Blue garden d.o.o. Zagreb, LMF d.o.o. Ludbreg, Dom za odrasle osobe „Cedar“ Koprivnica, Koncept putovanja d.o.o. Koprivnica, Belupo lijekovi i kozmetika d.d. Koprivnica, Općina Koprivnički Ivanec, anonimni donator, mediji.

Na kraju dana, s osmijehom na licu i ruku pod ruku sa svojom djecom, roditelji su otišli svojim kućama. Još jednom su svojim mališanima dokazali da su oni dio njih, njihov život, njihovo sve, a u tim trenucima cijeli svijet bio je pod malim dječjim nožicama…

 

http://www.os-koprivnicki-ivanec.skole.hr/?news_hk=1&news_id=663&mshow=290#mod_news