Noć knjige s bibliobusom u Koprivničkom Ivancu

Objavljeno, 28.4.2022. Novosti

Noć knjige s bibliobusom u Koprivničkom Ivancu

U ponedjeljak, 25. travnja 2022. godine, OŠ Koprivnički Ivanec obilježila je Noć knjige u suradnji sa Bibliobusnom službom Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“. Noć knjige je manifestacija koja se održava povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja). Ove godine tema je bila sloboda, a jedna od najvećih sloboda u kontekstu knjige i čitanja jest sloboda mašte ili fantazije, pa su oni odlučili na jednu večer uroniti u fantastični svijet Harryja Pottera.

Interes za radionicu bio je velik, a sudjelovalo je četrdesetak učenika od 3. do 8. razreda. Prije same radionice, učenike je pozdravila zamjenica ravnateljice Irena Rakuša, a samu manifestaciju otvorio je načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj.

Učenici su od papira izrađivali kutne straničnike, sudjelovali u satu Čarobnih napitaka, a kao iznenađenje, knjižničarke iz bibliobusa su za učenike pripremile neobične slatkiš iz filmova o Harryju Potteru od koji su neki bili s okusom pseće hrane, paste za zube ili stonoge.

Inače, ravnateljica Kristina Furkes istaknula nam je kako OŠ Koprivnički Ivanec tek od ove školske godine ima uređenu i opremljenu školsku knjižnicu, a velika zahvala za to ide Općini Koprivnički Ivanec koja svake godine financijski pomaže u nabavi knjižnične građe i ostvarivanju raznih projekata kao što je bila i ova Noć knjige.