Dani otvorenih vrata udruga 2018.

Objavljeno, 8.5.2018. Novosti

Dani otvorenih vrata udruga 2018.

Poštovani/a,

Ovim Vas putem pozivamo na suradnju u organizaciji i provedbi Dana otvorenih vrata udruga 2018. (DOVU), manifestacije čiji je cilj informiranje javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici, koja će se tradicionalno održati i ove godine, od 24. do 26. svibnja 2018. u cijeloj Hrvatskoj.

Molimo Vas da proslijedite poziv udrugama da otvore svoja vrata te da se, organizacijom različitih događanja u svojoj lokalnoj zajednici, uključe u Dane otvorenih vrata udruga 2018.

Ured za udruge osigurat će udrugama promotivne materijale, prijavu na događanje putem mobilne aplikacije UdrugeInfo (https://www.udruge.hr), dijeljenje informacija putem internetske stranice Ureda za udruge, te medijsku promociju na nacionalnoj razini. Napominjemo da udruge mogu u aplikaciji UdrugeInfo registrirati svoje profile te unositi aktivnosti i usluge koje žele predstaviti građanima tijekom Dana otvorenih vrata udruga ali i tijekom cijele godine. Najuspješnije udruge sudionice Dana otvorenih vrata udruga 2018. prigodno ćemo nagraditi.

Sukladno dogovoru s Hrvatskom zajednicom županija, županije bi trebale biti mjesto za distribuciju materijala (plakati s informacijama o održavanju događanja pojedine udruge te putovnice koje građani ispunjavaju nakon što posjete udruge koje organiziraju različite zanimljive aktivnosti u svojim prostorima ili izvan njih), stoga Vas molimo da obavijestite udruge da se jave u sjedišta županija vezano uz preuzimanje materijala za DOVU koje će Ured za udruge dostaviti u sjedišta županija.

U prilogu Vam dostavljamo ogledni primjer dopisa s pozivom udrugama na sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga te banner Dana otvorenih vrata udruga kako biste ga mogli postaviti na Vaše internetske stranice.

Dane otvorenih vrata udruga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira sedmu godinu zaredom kako bi se otvaranjem vrata udruga u određenom danu ili danima svim zainteresiranim građanima i široj javnosti približile aktivnosti udruga u različitim područjima djelovanja: ponajprije programi i projekti od interesa za opće dobro koje provode udruge diljem Hrvatske, u prostorima udruga ili izvan njih. To je prilika da građani sudjeluju u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama, te da se upoznaju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Poseban naglasak je na predstavljanju rezultata projekata i programa udruga financiranih sredstvima iz javnih izvora, kako bi time pridonijeli još većoj otvorenosti i boljoj transparentnosti rada udruga u Hrvatskoj. Naime, ove godine, uz ministarstva i druge institucije, pozivamo i općine, gradove i županije na partnerstvo u organizaciji ovog događanja s obzirom na ulogu koju imaju u postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge. Time se želi potaknuti i promovirati suradnju davatelja sredstava i udruga te financirane projekte učiniti vidljivijima.

Informacije o Danima otvorenih vrata udruga 2018. mogu se pratiti na internetskim stranicama Ureda za udruge, Facebook stranici (https://www.facebook.com/DaniUdruga), dok se više informacija o Danima otvorenih udruga koji su se održali prethodnih godina može pronaći ovdje: https://udruge.gov.hr/vijesti/odrzani-dani-otvorenih-vrata-udruga-2017/4149.

Unaprijed zahvaljujemo na suradnji, a za sve dodatne informacije možete se obratiti Uredu za udruge gospođi Dariji Marić (na kontakte e-pošte: darija.maric@udruge.vlada.hr, ili putem telefona: 01/4599-827).

S poštovanjem,

Ured za udruge

Vlada Republike Hrvatske
Opatička 4
10 000 Zagreb
tel: 01 4599 810
fax: 01 4599 811

e-pošta: info@udruge.vlada.hr
internetska stranica: http://udruge.vlada.hr

 

DOVU_dopis županija gradova i općina udrugama_final