51. sabirna akcija Hrvatskog crvenog križa – Solidarnost na djelu

Objavljeno, 26.10.2023. Novosti

51. sabirna akcija Hrvatskog crvenog križa – Solidarnost na djelu

Provođenje akcije ‘Solidarnost na djelu 2023.’ predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2023. godini kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa te će tako biti provedena i na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica. Glavni odbor HCK donio je odluku da se ovogodišnja 51. akcija Solidarnost na djelu provede pod nazivom: «Ne dvoji. Za drugog izdvoji».

1.) Raspored provođenja akcije:
a.) Akcija će se održati 12. listopada 2023. godine (četvrtak) od 15,30 – 19,00 sati na području grada Koprivnica
b.) Mjesna društva Crvenog križa – subota i nedjelja 14. i 15. listopada 2023.
c.) Na području djelovanja Općinskih društava Crvenog križa (općine) akcija će se provesti do 30. listopada 2023. godine na način kako to odluče Društva Crvenog križa zajedno s jedinicama lokalne samouprave
2.) Bonovi su u apoenima od 1 euro, a građanima će se davati bonovi u protuvrijednosti doniranih sredstava.
3.) Sukladno odluci HCK, od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije te uplatiti 5% od prikupljenih sredstava u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Preostali iznos namijenjen je je za kupnju sportske obuće za djecu školskog uzrasta slabijeg imovnog stanja. Molimo da popise učenika zajedno utvrde škole, Društva CK i nadležna tijela u općinama.
4.) Promidžbeni materijal osigurava Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, gdje se isti može i podignuti prije provođenja akcije. Svi aktivisti bit će označeni oznakama HCK te osigurani na dan akcije.
5.) Sve informacije u svezi ove akcije mogu se dobiti u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica, Herešinska 33 ili na tel. 642-193.

Odbor GD CK Koprivnica na sjednici 26. rujna 2023. imenovao je Odbor za organizaciju i provođenje akcije Solidarnost na djelu: Adela Sočev, predsjednica, članovi jelena Premec Pavešić, Petra Vrbanić Lončar, Mateja Remetović i Mladen Gabaj.