1. Ivanečke kresnice

Objavljeno, 6.9.2016. Novosti

1. Ivanečke kresnice

Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec pridaje veliki značaj prenošenju kulturne baštine na mlade naraštaje i usvajanju kulturnih i folklornih vrijednosti od najranije dobi. Stoga ove subote 10. rujna u Koprivničkom Ivancu organizira 1. Ivanečke kresnice,  folklornu manifestaciju dječjih skupina kulturno-umjetničkih društava na kojoj će mališani predstaviti pjesme, plesove, narodne nošnje, običaje i igre Podravine, Zagorja i Bilogore.

Prve Kresnice započinju u 16:30 sati povorkom sudionika od Osnovne škole do društvenog doma u Koprivničkom Ivancu, gdje se od 17 sati održava folklorna priredba, u kojoj će  nastupiti mali domaćini iz DIF Koprivnički Ivanec i njihovi gosti iz KUD-ova  Lobor , Golubovec, Anka Ošpuh Ludbreg, Zrin Legrad  i Bilogora Kapela. Nakon nastupa, predstavnici ovih skupina natjecat će se u dječjim igrama s vrećama, s kolutom i u preciznosti.

Pozivamo velike i posebno male posjetitelje u Koprivnički Ivanec –  dođite u subotu pogledati i podržati dječje folklorno stvaralaštvo.